Uudet alpakat ja uudet heinät

Vihdoinkin tässä ovat alpakkakatraamme uudet tulokkaat: poikavasa syntyi 7.7. ja tyttövasa 22.7.

Poikavasa on Nellan, väriltään appoloosa, isokokoinen ja on nyt jo varsin utelias pikkututkija. Laitoimme sen nimeksi Marco Polo. Tyttövasa on Blancan. Tyttö on valkoinen, tomera ja – kuten äitinsä – isokokoinen. Tyttö on myös perinnyt äitinsä tuiman katseen…

Alpakkakatraassa on nyt 6 tyttöä ja 1 poika. 7 alpakan, 8 uuhen ja 13 karitsan yhteiselämän orkestrointi on välillä haastava etenkin ruokintahetkinä, mutta olemme kehitelleet toimivia ohjausstrategoita: “rosvo”-lampaat ohjataan omaan karsinaan hotkaisemaan kaurarehuannokset, ja siinä odottelemaan kunnes alpakat ovat saaneet kuppinsa tyhjäksi.

Koko porukalle haetiin tulevan talven rehut: 29 heinäpaalia plus ladossa jäljellä olevat, yhteensä varastossa meillä on nyt 45 heinäpaalia. Saa nähdä, riittääkö…

Pikanurmen perustamisessa onnistuttiin kohtalaisesti: lampaat uudella pienellä laidunkolmiolla. Italian raeheinä kasvaa paikoittain miltei ollenkaan, paikoittain melko hyvin. Pelto huutaa kalkkia. Ensiapuun olemme käsin hieman kalkittaneet, mutta kalkituksen suururakka on edessä myöhemin syksyllä.