Syksyn sateet ja talvea odotellessa

Een natte zomer, en nattere herfst, wateroverlast op de velden door extreme regenval. Op vele velden is het koren gaan rotten, en het platgeslagen graan is helemaal niet geoogst. De grond is zo nat dat de machines er niet doorkomen. Wij hadden geluk: onze voorraad hooi hebben we kunnen aanvulen met 29 verse palen, onze gerstoogst is binnen, en de aardappelen in de kelder. En onze alpacas en schapen? Die blijken zich helemaal geen zorgen te maken over de geweldige natte.

Mitä kuuluu alpakka- ja lammaskatraallemme? Uusi laidun on mielihyvin otettu käyttöön, sen märkyydestä huolimatta. Varsinkin pienet alpakkavasat ottavat kaiken ilon irti päästessään juoksemaan reilun hehtaarin kokoisella laitumella. Voi sitä juoksemisen ja hyppäämisen riemua kun pääsevät laitumelle!

Kesällä meillä oli vieraanamme jalo ja hienostunut musti alpakkaori. Sen seurauksena näyttää todella hyvältä! Meidän 3 alpakkarouvaa käyttäytyvät kuin tiineellä olevan alpakka-ladyn kuuluu käyttäytyä … ärhäkästi. Eli sylkimisen jälkiä löytyy seiniltä, ikkunoista ja portilta taas runsaasti 🙂

Marco Polo ja Victoria pärjäävät mainiosti alpakkaperheessä. Marco on täydellisesti nimensä kantava, utelias, rauhallinen maailmantutkija, joka tutustuu mielellään myös hoitajaansa. Victoria on tullut äitiinsä: pitää puolensa erittäin hyvin ja syö paljon!

Laitoimme 2 pientä suomenlammaspässipoikaa töihin: valkoinen Elmo hoitaa Mölliä, Arkaa, Rölliä, Sointua, Vienoa, ja musta Valmu hoitaa Kainoa, Pörröä ja Täplää. Elmo ja Valmu hoitavat hommansa kuin isot pässit, eli urheilullisesti ja innolla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s